KANTOOR

Wij zijn ervan overtuigd dat specialisatie de beste manier is om onze cliënten van dienst te zijn. Daarom kiezen wij er niet voor om “all things to all clients” te zijn. ELEMENT Advocaten is gespecialiseerd in ruimte, natuur, water, milieu, veiligheid & stoffen. Deze focus op zes kerngebieden stelt ons in staat om specialistische kennis optimaal in te zetten voor onze cliënten. Bedrijven en overheden worden geconfronteerd met steeds complexere vragen op het gebied van het omgevingsrecht en het stoffenrecht. Binnen deze rechtsgebieden volgen de ontwikkelingen elkaar -op zowel technisch als juridisch vlak- in hoog tempo op. Dit vraagt om specifieke up-to-date kennis, ervaring en creativiteit. Met meer dan 20 jaar ervaring behoren wij tot de topspecialisten op het gebied van het omgevingsrecht en het stoffenrecht. Deze expertise maakt ons kantoor uniek in Nederland. Wij onderscheiden ons niet door de omvang van ons kantoor, maar door onze kennis en ervaring, onze gedrevenheid en door efficiënte ondersteuning van onze cliënten, waaronder toonaangevende (internationale) bedrijven en overheden. Wij werken nauw samen met onze cliënten, op projectbasis of als vaste vraagbaak. Onze aanpak is helder, betrokken, praktisch en oplossingsgericht. Lees meer

High level, no nonsense

ERVARING

Wij hebben tientallen jaren ervaring met bijna elke vorm van interactie tussen bedrijven en overheidsinstanties op het gebied van het omgevingsrecht en het stoffenrecht. Bij adviseren, overleggen en onderhandelen zijn de belangen en de doelstellingen van onze cliënten het vertrekpunt. Wij werken naar praktische, bruikbare oplossingen om deze doelen te bereiken. En indien nodig wordt geprocedeerd om ervoor te zorgen dat de stem van onze cliënt wordt gehoord. We procederen in complexe zaken op verschillende gebieden van het omgevingsrecht en stoffenrecht. Bezwaarprocedures, beroepsprocedures en verzoeken om voorlopige maatregelen voor de Nederlandse rechter, of prejudiciële procedures bij het Hof van Justitie van de EU. Ons domein ligt op de kruising tussen bestuursrecht en omgevingsrecht/stoffenrecht. Wij zijn experts in vele facetten van het omgevingsrecht en het stoffenrecht, waaronder natuurbescherming, soortenbescherming, externe veiligheid, waterrecht, ruimtelijke plannen en specifieke onderwerpen zoals (de toelating van) gewasbeschermingsmiddelen (pesticiden) en biociden en openbaarheid van milieuinformatie. Wij geven regelmatig lezingen (in company of anderszins) en publiceren over deze en andere actuele onderwerpen.

Ruimte, natuur, water, milieu, veiligheid, stoffen

CLIËNTEN

Het omgevingsrecht en het stoffenrecht beïnvloeden bedrijven en overheden op veel verschillende manieren; onze cliënten en onze praktijk weerspiegelen die diversiteit. Wij werken voor toonaangevende (internationale) bedrijven en een reeks overheden in individuele zaken, op projectbasis of als vaste vraagbaak, vaak in de vorm van een lange termijn partnerschap. Als de situatie dit vereist, werken we nauw samen met andere specialisten, zoals ecologen, toxicologen en veiligheidskundigen. Wij zijn fulltime omgevingsrechtadvocaten, die al tientallen jaren zaken behandelen, oplossingen bespreken en geschillen voorkomen of uitprocederen. Bij elke kwestie die we behandelen is er één drijfveer: het oplossen van de milieu-uitdagingen van onze cliënten. Weinig of geen juridische teams in Nederland hanteren deze aanpak. In nauwe samenwerking met onze cliënten werken we een aanpak uit waarbij ze zich prettig voelen. Wij bieden een aanpak op maat met een praktische en no-nonsense instelling en een sterke nadruk op een directe en open relatie met onze cliënten.

(Internationale) bedrijven en overheden

WIJ STAAN U GRAAG TE WOORD

Kantoor

C’park Bata
Gebouw 21, Unit 2,04
Europaplein 1
5684 ZC Best
Routebeschrijving
FAX: 040 2350470
info@element-advocaten.nl

ELEMENT Advocaten kan geen derdengelden ontvangen omdat zij niet beschikt over een stichting derdengelden.

ELEMENT Advocaten kan geen derdengelden ontvangen omdat zij niet beschikt over een stichting derdengelden.